Home

Blue ICT sponsor Mohammed Boutasaa. wereldkampioen kickboxen -67 kg (Enfusion). Nu onder contract bij One Championship.

GEVECHTSSTATISTIEKEN KICKBOKSEN

Meer dan

83

partijen gevochten

GEVECHTSSTATISTIEKEN WINST

Meer dan

80

gewonnen partijen

GEVECHTSSTATISTIEKEN KNOCKOUTS

Meer dan

30

winst op knockout

IK WIL DE GROOTSTE WORDEN

Ik, Mohammed -Too Sharp- Boutasaa ben een sportman. Ik leef voor deze sport. De afgelopen 5 jaar ben ik onverslagen in meer dan 65 partijen, met meer dan 30 K.O.’s op mijn naam. Ik ben 100% gemotiveerd om te werken en te vechten om een mooie carrière te behalen.

Geboren en getogen in Amsterdam, heb ik mijn vecht carrière gestart in het buurthuis in de Transvaalbuurt en 11 jaar later neem ik deel aan wedstrijden op wereldniveau. Laat je niet afleiden van je doelen en hou je focus, dan is alles mogelijk.

KICKBOKS PROMOTER 2018 - 2021

Enfusion (Nederland)

KICKBOKS PROMOTER 2022 - NU

One championship (Singapore)

TRAINER

Mo Ben Nasser, Gym Southpaw
Duivendrecht / Amsterdam Oost

HARD WERKEN EN NOOIT OPGEVEN

In het buurthuis in Amsterdam heb ik als 10-jarige jongen mijn trainer leren kennen. Met zijn hulp en inzet heb ik mede mijn doelen kunnen behalen. Wij werken al 11 jaar samen aan 81 partijen waarvan 80 wins. Mijn trainer Mohamed Bennasser en ik hebben grote plannen voor de toekomst.

Later zie ik mezelf lesgeven aan kinderen die net als ik uit een buurt komen waar kansen niet voor het oprapen liggen. In mijn lessen zou ik ze dan leren dat respect, positiviteit en doorzetten de sleutel is naar succes.

2023 FIGHTING CARD

Datum Locatie Gala Tegenstander Uitkomst Methode Ronde
29-09-2023 Bangkok, Thailand ONE Friday Fights 35 Furkan Karabag Winst Gewonnen op beslissing 3
26-05-2023 Bangkok, Thailand ONE Friday Fights 18 Mohammed Siasarani Verlies Verloren op beslissing 3

FIGHTING MAGAZINE MEI 2022

2022 FIGHTING CARD

Datum Locatie Gala Tegenstander Uitkomst Methode Ronde
22-10-2022 Kuala Lumpur, Maleisie ONE on Prime Video 3 Sitthichai Sitsongpeenong Verlies Verloren op beslissing 3
20-05-2022 Kallang, Singapore ONE 157 Davit Kiria Winst Gewonnen op beslissing 3

JE ZEGT DAT JE OPGROEIDE IN EEN MINDERE BUURT. ZIJN DAT JUIST DE JONGEREN DIE JE WILT MOTIVEREN?

Ik weet dat er superveel talent in de buurt is. Er zijn genoeg jongeren die naar mogelijkheden zoeken om te sporten maar die de kansen niet krijgen. Op een gewoon pleintje zie je supergoede jongens met veel talent maar die niet bij een club zitten. Dat vind ik jammer.

Jongens kijken naar me en zeggen onderling “Mo Boutasaa begon hier op ons plein met voetballen en is er echt voor gegaan met sport en daar is veel uitgekomen.”

Natuurlijk heeft ook een talentvolle jongen nooit een garantie dat hij het gaat maken maar het zou mij goed doen als iedereen die ervoor zou willen gaan, in ieder geval ook die kans zou krijgen. De rest is aan hemzelf.


HEB JE MOEITE GEHAD JE DOELEN VAST TE HOUDEN ALS JE OMGEVING EEN ANDERE RICHTING OP GING?

Het was geen moeite. Het was gewoon voor jezelf een doel hebben en het is aan jezelf hoe serieus je het neemt. Ik nam het serieus genoeg dat wanneer we naar het zwembad gingen, dat ik om half vijf, als de sfeer er goed in zat, degene was die zei ‘Jongens, ik ga er af. Ik moet trainen.’ En gelukkig waren er ook vrienden van mij die trainden dus gingen we samen.

Maar op een gegeven moment naar mate het nog gezelliger werd, werd er wel eens gezegd van ‘Ik ga skippen’. Maar ik kwam dan wel opdagen. De eerste keer waren we met 6 personen naar de training maar de andere keren dat het nog gezelliger werd, waren we nog maar met 3 personen in plaats van 6. Die situaties heb ik wel gehad in mijn carrière.

VANAF JE TIENDE IS HET ELK JAAR GEGROEID. MAAR ZIJN ER OOK TEGENSLAGEN GEWEEST?

Zeker. Ik heb zeker te maken gehad met de omgeving en de buurt waar ik in opgegroeid ben. De jongeren in die buurt zijn niet echt rustig ofzo. Het is best wel een aanwezige buurt in de negatieve zin. Maar het was niet moeilijk voor mij om daar mij los van te maken.

Op mijn twaalfde kreeg ik een Playstation 3 en ik was daar heel erg mee bezig. Het was nieuw en ik vond het heel leuk. Ik had het spel Call of Duty en in de tijd dat de jongeren buiten aan het hangen waren, was ik thuis aan het gamen. Dus ik ging van school naar huis, dan gamen en dan trainen, dan eten en weer verder gamen en slapen.

Dat was een soort van dagelijkse routine voor mij. Natuurlijk was ik af en toe buiten om te voetballen maar dan was het alleen dat voetballen en daarna weer naar huis. Ik bleef niet hangen.


2021 FIGHTING CARD

Datum Locatie Gala Tegenstander Uitkomst Methode Ronde
12-11-2021 Abu Dhabi, UAE Enfusion Live 104 Patryk Radoń Winst Gewonnen met KO 2
23-10-2021 Wuppertal, Duitsland Enfusion Live 103 Youssef El Haji Winst Gewonnen op beslissing 3

DUS JE KOOS NOOIT VOOR DE VERLEIDING?

Zeker. Dat is nooit een twijfel geweest. Ik wist heel goed dat mijn trainer er ook op zo een warme dag was terwijl hij ook iets anders leuks zou kunnen gaan doen. Maar in plaats daarvan koos hij ervoor om ons les te geven en daarom maakte ik ook tijd om aanwezig te zijn om gewoon te trainen.

HEB JE ANDERE WEGEN NOOIT OVERWOGEN?

Op jonge leeftijd heb ik wel momenten gehad dat ik dacht ‘Het begint nu saai te worden’ maar ook dan bleef ik toch trainen en op een gegeven moment heb ik die gedachten gewoon afgesloten. Mijn keuze stond toen vast. Dit is wat ik wil doen en dit is wat ik wil en hierin wil ik blijven presteren.

Er is nu ook geen weg meer terug voor mij om hiermee te stoppen. Die fase is al voorbij. Op een gegeven moment werd dit gewoon mijn routine en was dit mijn wil hoe ik wil leven als sportman en als gezonde en fitte gozer.


WAS ER WEL EEN PLAN B?

Op jonge leeftijd wilde ik ook heel graag verder komen met voetballen. Ik heb dat ook heel veel gedaan op straat maar nooit bij een voetbalclub. Ik kon wel goed een balletje trappen. Ook al waren er kleine kinderen in mijn buurt die wel bij een voetbalclub trainden, kregen zij wel gewoon les van mij op het pleintje.

Maar ik moest een keuze maken. Mijn ouders wilden mij niet op twee sporten laten gaan. Ze zeiden dat kickboksen en voetballen samen te veel was omdat ik als jeugdvechter al vier keer per week trainde. Dus dat heb ik niet gedaan en ben ook niet bij een voetbalclub terecht gekomen.

2020 FIGHTING CARD

Datum Locatie Gala Tegenstander Uitkomst Methode Ronde
17-10-2020 Wuppertal, Duitsland Enfusion Live 99 Angelo Volpe Winst Gewonnen met Technisch KO 3
29-02-2020 Eindhoven, Nederland Enfusion Live 96 Khalid Elmoukadam Winst Gewonnen op beslissing 5

JE HAD JE OUDERS OOK KUNNEN ZEGGEN: “SCHRAP DIE KICKBOKSTRAINING MAAR. IK GA VOETBALLEN

Ik had al een begin staan met kickboksen en ik had al wedstrijden gewonnen. Ik begreep dat het zonde zou zijn om te stoppen met iets waarvan al vaststond dat het succesvol was. Voetbal is zeker leuk en ik doe dat nog steeds regelmatig. Maar het heeft me nooit van de kickbokstrainingen weggehouden.


BEN JE JE DOEL OOK BLIJVEN ZIEN NA ELKE MISSTAP DIE JE HEBT GEMAAKT?

Ik heb nooit echt misstappen gemaakt denk ik. Ik heb gewoon gedaan wat ik moest doen en dat is blijven trainen en gefocust blijven. Alles om mij heen ging zoals dat ging. Dat kun je toch niet bepalen. Keuzes maak je en je weet vooraf niet wat je te wachten staat.

HOE HEB JE JE DOELEN GESTELD?

Dat is gegaan met mijn trainer die mij vanaf het begin getraind en begeleid heeft. Mijn trainer is Mo Bennasser. Hij is op zijn 21e begonnen met les geven in het buurtcentrum hier in Amsterdam. Ik was één van zijn pupillen. Na drie maanden trainen vocht ik al mijn eerste wedstrijd en tot mijn vijftiende won ik gewoon alles achter elkaar. Ik vocht met een andere style dan ze gewend waren. En aan de hand daarvan kon je gewoon zien van ‘deze jongen heeft talent’.

15 wedstrijden onverslagen. Dat doet niet iedereen. En aan de hand daarvan word je gemotiveerd en word je steeds verder beloond met wedstrijden, complimenten en titels. Zo is het altijd doorgegaan. Ieder jaar wel een titel erbij.


2019 FIGHTING CARD

Datum Locatie Gala Tegenstander Uitkomst Methode Ronde
02-11-2019 Antwerpen, België Enfusion Live 90 Ilias Zouggary Winst Gewonnen met KO 1
30-06-2019 Amsterdam, Nederland Mano o Mano Ahmad Chikh Musa Winst Gewonnen op beslissing 3
08-06-2019 Groningen, Nederland Enfusion Live 85 Kristian Malocaj Winst Gewonnen op beslissing 3
23-02-2019 Eindhoven, Nederland Enfusion Live 79 Bahez Khoshnaw Winst Gewonnen op beslissing 3

KUN JE HOOG NIVEAU TRAINEN COMBINEREN MET SCHOOL?

Zeker. Ik doe op dit moment een HBO-opleiding Sportkunde. Daar kom je alles te weten over gezondheid, leefstijl, voeding, trainingen, verschillende soorten trainingen, noem maar op. Dat heb ik gekozen omdat ik er nu veel aan heb met mijn carrière. Ik vind het ook heel interessant om te weten omdat ik op een gegeven moment zelf anderen wil gaan helpen met voeding en trainingen.

WAT IS JE TOEKOMST DAN?

Op een gegeven moment wil ik een eigen sportschool en het doel is dat ik dan genoeg leden heb om sowieso succesvol te zijn. Maar ook dat leden graag bij mij willen zijn. Dat ze niet zomaar ergens gaan trainen maar dat ze kiezen voor Mohammed Boutasaa, degene die veel weet over voeding, kracht en trainingen. Dat ik niet alleen een kickbokser ben die een hoek weet te geven maar dat hij ook weet waarover hij praat.

Mijn speciale focus zal altijd liggen op jeugd en jongeren. Het geeft mij een goed gevoel om goed te kunnen adviseren en meer te doen dan alleen kickbokstrainingen te geven.


DUS NA JE HBO OPLEIDING EEN EIGEN GYM?

Nee, dat niet. Ik ben pas van plan om een gym te openen wanneer ik klaar ben met mijn kickbokscarrière. De focus is nu op de wedstrijden. Mijn trainer zei altijd dat op het moment dat een vechter begint met het kweken van zijn eigen leden, dat dat het einde is van zijn carrière. Ik geloof hem daarin. Ik zie zelf ook dat bij de jongens die nu beginnen met les geven aan hun eigen pupillen, hun carrière bergafwaarts gaat.

2018 FIGHTING CARD

Datum Locatie Gala Tegenstander Uitkomst Methode Ronde
07-11-2018 Groningen, Nederland Enfusion Live 74 Shamil Uvaysov Winst Gewonnen met Technisch KO 1
15-10-2018 Alphen aan den Rijn, Nederland Enfusion MMA #01 Milton Livramento Winst Gewonnen op beslissing 3
12-05-2018 Den Haag, Nederland Enfusion Live 67 Kevin Henneken Winst Gewonnen op beslissing 3
14-04-2018 Noordwijkerhout, Nederland Bari Gym Faouzi el Kandousi Winst Gewonnen op beslissing 3

JE BENT BEZIG OM DE WERELDTOP TE BEREIKEN. WAT MAAKT JOU NU ANDERS?

Iedereen is anders. Ik ben op mijn manier opgegroeid en ik ben op mijn manier groter geworden. Ik heb allerlei dingen meegemaakt in de sport en daar buiten. Die dingen die hebben mij gemaakt tot wie ik nu ben. Ik heb geen bijzonder onderscheid met de rest van de vechters. Iedereen heeft zijn eigen verhaal en die van mij gaat op deze manier. Ik ben benieuwd waar het gaat eindigen.


TOOSHARP

RESPECT EN POSITIVITEIT BRENGEN JE VERDER IN DIT LEVEN

TOOSHARP

GEZOND EN FIT ZIJN IS MIJN MOTTO